Dostopnost

Dostopnost

Pri naši listi se zavezujemo, da bomo v največji možni meri omogočali dostopnost naših spletnih strani v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

  • odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
  • prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij (na primer: bralnike zaslona, brajevo vrstico),
  • navigacija s tipkovnico (prilagoditev za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške),
  • ustrezni barvni kontrasti (med besedilom in ozadjem),
  • predvidljivo delovanje spletišča,
  • omogočeno je opremljanje slik z nadomestnim besedilom.

 

Dostopnost spletnih strani nenehno spremljamo in po potrebi izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa omenjeni zakon. Primeri takih vsebin so skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa, programsko generirani dokumenti, različne kompleksne tabele s podatki ter ostali podobni tipi objav in/ali dokumentov.

Zato je naša spletna stran le delno skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po naših spletnih straneh občasno naletijo na težave z dostopnostjo. Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij ter zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete avtorju oz. upravitelju naše spletne strani.

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili razloge za zakasnitev odgovora in kdaj bo odgovor podan.

 

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, pa lahko podate tudi prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo.

Inšpektorat za javni sektor
Tržaška cesta 21,1000 Ljubljana
Email: gp.ijsgov.si
Telefon: 01 478 83 84

Avtor: Pisarna

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 15.10.2022 ob 10:56

Povezane objave

Piškotki in varovanje zasebnosti

Na našem spletnem mestu si prizadevamo, da bi vašo zasebnost varovali na najvišjem možnem nivoju, saj nam je to zelo pomembno. V nadaljevanju si...

O teh straneh

Da bo naše sobivanje prijaznejše, objavljamo nekaj krajših navodil in pojasnil glede spletne strani. Prosimo vas, da preberete...

Pridružite se nam na Facebook strani in sodelujte v debati.