Piškotki in varovanje zasebnosti

Piškotki in varovanje zasebnosti

Na našem spletnem mestu si prizadevamo, da bi vašo zasebnost varovali na najvišjem možnem nivoju, saj nam je to zelo pomembno. V nadaljevanju si preberite, kakšne podatke pridobimo, katere podatke hranimo in koliko časa (če sploh) to počnemo.

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.

Vaših podatkov, ki ste jih vpisali v obrazce na strani, upravljalci spletnega mesta nikakor ne bodo posredovali tretjim osebam (razen z ustreznim sodnim nalogom).

 

Piškotki (cookies)

Naše strani v piškotke shranjujejo zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) ter id obiskovalca, tako da v njih ni nobenih podatkov o vaši identiteti.

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke. Lahko nastavi le piškotek _ga, ki velja zgolj na naši domeni in ki mu poteče veljavnost, ko zaprete brskalnik (velja le za trenutno sejo). V ta piškotek se zapiše le id obiskovalca, nikakor pa ne zapisuje ali shranjuje osebnih podatkov.

 

Facebook, Twitter, Google in ostala socialna omrežja

Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Youtube, Twitter...), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.

 

In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.

Avtor: Pisarna

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 25.9.2022 ob 6:15

Povezane objave

O teh straneh

Da bo naše sobivanje prijaznejše, objavljamo nekaj krajših navodil in pojasnil glede spletne strani. Prosimo vas, da preberete...

Dostopnost

Pri naši listi se zavezujemo, da bomo v največji možni meri omogočali dostopnost naših spletnih strani v skladu z Zakonom o dostopnosti...

Pridružite se nam na Facebook strani in sodelujte v debati.